22 Jun
22Jun

הצד הסמוי של השינוי.

לפני שאני מוסיף את הפוסט השני על הניווט המחשבתי, אני רוצה להתייחס לצד הסמוי של השינוי.אחד הדברים שחזרו על עצמם כמעט בכל תהליך שינוי שליויתי אנשים היה המשפט, "אבל לא עשיתי כלום איך זה יכול להיות שזה השתנה"?

אנשים עשו שינוי אבל לא זיהו שהם אכן עשו אותו.

שינוי יכול להיעשות באופן מודע, כמו למשל שינוי של הרגלי אכילה.
אנחנו יכולים לתאר את התהליך שכרוך במאמץ רב, שינוי תפיסה ומאבק יומיומי עד שזה הפך לשגרה.בתהליך שינוי סמוי ולא מודע, התהליך הוא שקט, פנימי, מהיר יחסית וכמעט לא מורגש.
למשל, אדם ביישן שרוצה להתחיל לבטא את עצמו. הדבר הראשון שהוא צריך, זה להבין את הסיבה האמיתית שבגללה הוא מתבייש. למשל, הוא מרגיש לא חכם ולכן הוא נמנע.
בעקבות ההבנה הזאת הוא "הסכים" בינו לבין עצמו "להסתכן" בלהישמע טיפש.מה שקורה בעקבות ההסכמה הוא שהמוח יוצר תבנית חדשה מבלי שנשים לב, שבמקומות שבעבר היתה המנעות, הוא יתחיל לבטא את עצמו באופן טבעי.
לאט לאט זה ילך ויתעצם.

הסוד הגדול בשינוי סמוי טמון בשלושה שלבים:
להבין את הסיבה האמיתית והמדוייקת לקושי שלנו.
לזהות איך ההבנה הזאת באה לידי ביטוי בחיים שלנו בכל מיני סיטואציות.
להסכים לפגוש את המשמעויות הלא נוחות האלה ביומיום, כמו למשל "להרגיש טיפש העיקר שהביישנות תיפסק.
"השלב השלישי שיוצר את השינוי עצמו דומה ללחיצת אנטר במחשב אחרי שהגדרתם בשורת חיפוש מה אתם רוצים.המחשב יריץ חיפוש מהיר, לא תראו איך זה קורה, אבל התוצאות יופיעו.
אפשר לעבוד קשה כדי לעשות שינוי ואפשר "להסתכן" והוא יקרה באופן יותר פשוט ויחסית יותר מהיר.
כמו שמתאים לחיים היום.

למה כתבתי את הפוסט הזה? למי שעוקב אחרי סדרת הפוסטים שאני כותב עכשיו, חשוב להבין שגישת הניווט המחשבתי החדשה פועלת כמו שינוי סמוי. ככל שנצמדים לדרך שבה היא עובדת, חלק מהשינויים שיקרו יהיו, פשוטים, מהירים ולא מודעים. ואולי מעכשיו גם מודעים...שינוי לא קורה ברגע אבל קורה בכל רגע.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.