בהמשך לפוסט הקודם,
מה ההבדל בין שתי גישות הניווט המחשבתי, זאת שאנחנו רגילים אליה והמתקדמת? דבר ראשון, חשוב להבין שבשתי הגישות, צריך לבחור מטרה רלוונטית ונכונה לנו. ההבדל הראשון בין שתי הגישות, הוא בהתייחסות למטרה שאנחנו רוצים להשיג. כשאנחנו מחליטים לעשות שינוי ולהציב מטרה חדשה לשדרוג החיים שלנו, אנחנו מגלים לא פעם, שהיא מתנגשת עם חלק מהתפיסות שלנו. למשל, המטרה לאזן בין חיי המשפחה וקריירה, מול התפיסה ש"עבודה זה דבר חשוב יותר מכל דבר בחיים". במקרה כזה, מערכת הניווט המוכרת, תמיד תעדיף את התפיסה על פני המטרה שהצבנו לעצמנו.
ולכן למרות שהצבנו לעצמנו מטרה לאזן בין משפחה לקריירה, נמשיך לפעול באופן שנוגד את המטרה שלנו. (לרוב זה קורה לנו באופן לא מודע ואנחנו לא מבינים אפילו למה )
כך למשל, נמצא את עצמנו מתעכבים בעבודה, מספרים תירוצים ודוחקים את הבית לתחתית סדר העדיפויות. אז למה לא לשנות פשוט את התפיסה שמפריעה לנו להשיג את המטרה?
זאת אפשרות, אבל כל פעם שנרצה להשיג מטרה שתתנגש עם התפיסה שלנו, נצטרך לעבוד קשה כדי לשנות אותה, התהליך עלול לקחת זמן רב, ואנחנו עלולים למצוא את עצמנו באותו מקום, בפרט כשקצב השינויים הולך וגדל.
ואם נחזור לניווט, זה כמו לעדכן ולהדפיס מפה מנייר כל פעם מחדש כדי להגיע ליעד. לעומת זאת, מערכת הניווט החדשה תתעדף את המטרה ותתעלם מהתפיסה שמפריעה.
היא תתמקד בכל מה שדרוש:מטרה, חשיבה, פעולות וכו, כדי להשיג את האיזון בין הבית והמשפחה.
למשל, נשנה את שעות העבודה, ניזום פעילות משפחתית, נדאג לזמן איכות אישי ומשפחתי וכו. ובמילים פשוטות, הפתרון הוא שינוי גישת הניווט ולא שינוי התפיסה. אז לסיכום, איך נוודא שאנחנו עובדים עם מערכת ניווט מתקדמת? - לאורך התהליך חשוב לשאול את עצמנו, האם אנחנו חושבים ופועלים בהתאם למטרה שאנחנו רוצים להשיג.
-אם התשובה היא כן, אנחנו מנווטים נכון.
-במידה ונגלה שלא, משהו בניווט לא נכון וככל הנראה המיקוד הוא בתפיסה ולא במטרה.
-נעצור כדי לשנות גישה ולהתמקד מחדש במטרה הרלוונטית, בחשיבה ובפעולות כדי להשיג אותה. חשוב לזכור,
"שינוי לא קורה ברגע אבל הוא קורה בכל רגע." בפוסט הבא נדבר על ההבדל השני בין הגישות.